TEKNOSAB, Ülkenin İhracatına Büyük Katkı Sağlayacak

  • TEKNOSAB|Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi
“TEKNOSAB, LOJİSTİK AVANTAJLARI VE YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİMİ İLE İHRACATA BÜYÜK KATKI SUNACAK”
 
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Konsey Toplantısı’nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, kuruluş işlemleri tamamlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Projesi’nin lojistik avantajları ve ileri teknoloji üretim merkezi kurgusuyla ihracata büyük katkı sunacağını söyledi.
 
Türkiye’de ilk kez BTSO tarafından hayata geçirilen sektörel konsey yapılanması, şehrin ortak aklını biraraya getirerek sektörlerin stratejik yol haritalarını ortaya koymaya devam ediyor. Sadece iş dünyasının değil, akademisyenler ve kamu kurum temsilcilerinin de katılım sağladığı toplantılarda ele alınan konular, BTSO’nun projelerine de yön veriyor. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren 18 sektör konseyinden Lojistik Konseyi, Bursa’yı Türkiye’nin lojistik merkezi yapmak için önemli çalışmalar yürütüyor. BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Lojistik Konseyi toplantısına BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Lojistik Sektör Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Hasan Çepni, BTSO 48. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Aydın Kalyoncu, Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak ve Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.
 
“KONSEY RAPORLARI ÇALIŞMALARIMIZIN ODAK NOKTASINI OLUŞTURUYOR”
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO olarak firmaların rekabetini güçlendirmeyi, uluslararası arenada etkili bir oyuncu olmalarını sağlamayı ve ihracatını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu vizyon doğrultusunda makro projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Onur, sektörel konseyler ve komitelerden çıkan sonuçların BTSO’nun projelerinin odak noktasını oluşturduğunu vurguladı. 
 
“TEKNOSAB, ÜLKENİN İHRACATINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”
BTSO öncülüğünde Bursa’da kurulma işlemleri tamamlanan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Projesi’nin kent sanayisinin gelecek 100 yılına yön vereceğini kaydeden Aytuğ Onur, “Bursa’mızın gelecek vizyonunu oluşturan TEKNOSAB Projemiz; liman, demiryolu ve karayolu entegrasyonu, lojistik köyü ve modern alt yapısı ile Türkiye’ye büyük değer katacaktır. TEKNOSAB, lojistik avantajları ve ileri teknoloji üretim merkezi kurgusuyla sadece bölgemizin değil, ülkemizin ihracatına ve katma değerli üretimine büyük katkı sunacaktır. BTSO olarak TEKNOSAB’ın yanı sıra kent ve ülke ekonomisine değer katacak yeni projelere devam edeceğiz” dedi.
 
HASAN ÇEPNİ: “HAVA KARGO TAŞIMACILIĞINI BAŞLATMALIYIZ”
BTSO Lojistik Konseyi Başkanı Hasan Çepni, BTSO öncülüğünde kurulan ‘Sektörel Konsey’ yapılanmasının Türkiye’ye rol model olduğunu söyledi. Hasan Çepni, ‘iş dünyasının ortak aklı’ olarak tanımladığı sektörel konseylere verdikleri desteklerden dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ettiğini ifade etti.

Bursa’nın Hızlı Tren Projesi, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve BTSO liderliğinde çalışmaları yürütülen TEKNOSAB Projesi ile ülke ekonomisine büyük katkılar sunacağını dile getiren Çepni, Bursa’da hava kargo taşımacılığının da bir an önce başlatılması gerektiğini dile getirdi. Çepni, şöyle konuştu; “Yenişehir Havaalanındaki kargo depolarını hayata geçirerek, Bursa’da hava kargo taşımacılığını başlatmalıyız. Bursa lojistikte önemli bir merkez olacaksa, hava kargonun mutlaka faaliyete geçmesi gerekmektedir.”