TEKNOSAB’da Üretim Resmen Başladı

Yüksek katma değerli üretim modeliyle sanayinin dönüşümünü gerçekleştirmek üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde hayata geçirilen Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi-TEKNOSAB’da üretime başlayan fabrikaların resmi açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
TEKNOSAB’da yer alan Beyçelik Gestamp fabrikasında düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bursa Milletvekili Refik Özen, BTSO ve TEKNOSAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Beyçelik  Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir ve iş dünyası temsilcileri katıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tören alanına video konferans bağlantısı ile TEKNOSAB’da toplam yatırımı 6 milyar 785 milyon lira olan 6 yeni fabrikanın resmi açılışı yapıldı.

“Bursa, Sanayi Alanlarının Büyümesi Gereken Bir Şehir”
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bursa’nın Türkiye endüstrisinin kilit şehirlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “Bursamızı sanayi alanları olarak büyütmemiz,  dünya çapında geliştirmemiz gereken şehirlerimizden biri olarak görüyoruz. BTSO ile özellikle İbrahim Burkay döneminde çok önemli ortak çalışmalara imza attığımız bir süreci yaşıyoruz. Burada Bursa Valisi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile BTSO Başkanı ortak kararlar alabildiği için Bursa çok doğru bir şekilde hareket edebiliyor. TEKNOSAB’da bunun en güzel örneklerinden biri.” dedi. BTSO’nun başta test merkezleri, model fabrikaları ve eğitim projeleri olmak üzere kentin ve ülkenin sanayisi için çok büyük hizmetler ürettiğine işaret eden Hasan Büyükdede, “Bakanlık olarak BTSO gibi örnek bir kurumla birlikte çalışmaktan son derece mutlu olduğumuzu da ayrıca belirtmeliyim.” ifadelerini kullandı.

“TEKNOSAB Her Alanda Gelişen Türkiye’ye Örnek Bir Proje”
Bursa Milletvekili Refik Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa programı kapsamında Türkiye'nin istihdamında, üretiminde ve kalkınmasında çok büyük pay sahibi olacak bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini ifade ederek, “TEKNOSAB gibi çok önemli bir merkezde faaliyete geçen ülkemizin en büyük kalıp fabrikası Beyçelik Gestamp'ın açılışını gerçekleştirdik. Burada bulunmaktan, bu ana şahitlik etmekten büyük mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Her alanda gelişen Türkiye’ye de örnek bir proje olan TEKNOSAB’ın ülkemize kazandırılmasında büyük emeği olan BTSO’nun değerli başkanı Sayın İbrahim Burkay’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni yatırımların firmalarımıza, Bursamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“TEKNOSAB Ülkemizin Sanayi Dönüşümünde Güçlü Bir Rol Üstlenecek”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB’ın yüksek teknoloji odaklı üretimi, güçlü altyapısı, ulaşım bağlantıları ve yenilenebilir enerji kaynakları ile Türkiye’de öncü ve yeni ekonomi modelinin anahtarı niteliğinde dev bir proje olduğunu söyledi. Türkiye’de bir ilke imza atarak 4 yıl gibi kısa bir sürede TEKNOSAB’ı yatırıma hazır hale getirdiklerini kaydeden Başkan Burkay, bölgede 6 fabrikanın üretime başladığını, 63 fabrikada ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Bu yılın sonuna kadar bölgede yatırımların yüzde 60’ının tamamlanarak üretime başlamasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Burkay, “Bursamız ve ülke ekonomimiz için tarihi nitelikte bir projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. TEKNOSAB ülkemizin sanayi dönüşümünde yeni istihdam oluşturmada ve kent ihracatına ivme kazandırmada çok önemli ve güçlü bir rol üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile TEKNOSAB ve Bursa’da açılışı yapılan özel sektör yatırımları, iş dünyamızın Türkiye’nin geleceğine olan güveninin bir göstergesidir. Bu fabrikaların, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin hedeflerine güç katacak çok önemli yatırımlar olacağına inanıyor, emeği geçen tüm müteşebbislerimizi kutluyorum. Bursamıza ve ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

“Yaklaşık 8 Bin Dönümlük Bir Alanda Ciddi Bir İstihdam Sağlanacak”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve başladıkları 2014 yılında “Büyük ve Güçlü Karacabey”i oluşturmak için 3T vizyonunu ortaya koyduklarını hatırlatarak, “Bu çerçevede tarımsal yatırımları, turizm yatırımları ve teknolojik yatırımları hedeflemiştik. Bu proje ile Karacabeyimizin Taşpınar Mahallesi’nde yaklaşık 8 bin dönümlük alanda ciddi bir istihdam sağlanacak. Yeni nesil organize sanayi bölgesinin müteşebbis heyetinde bu düşünceyle yer almıştık ve bakıldığında hem Bursamız hem Türkiyemiz için çok büyük bir yatırım. Bölgemizde gerçekten bir yatırım sağanağı gerçekleşiyor. Bu yatırımlar hedeflediğimiz ideallere ulaşma noktasında bize güç katacak. Bursa’ya ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

“Bu Kıymetli Proje İçin BTSO’ya Teşekkür Ederim”
Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, hem Beyçelik Gestamp’ın hem de TEKNOSAB’ın ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “Tüm ekonomiler çok büyük bir dönüşüm içerisinde. Katma değeri yüksek üretimler ülkelerin refah seviyesini etkiliyor ve her geçen gün daha yüksek teknolojili, daha yüksek katma değerli üretim ihtiyacı ortaya çıkıyor. TEKNOSAB da orta ve yüksek teknolojili ürün üretecek, ihracattaki katma değeri artıracak firmaların daha çok yer alacağı özel bir sanayi bölgesi. Ülkemize, milletimize ve özellikle şehrimize hayırlı olsun. Bu bölgenin yapılmasında en çok emeği olan BTSO’nun kıymetli başkanına, yönetim kuruluna ve tüm meclisine böyle bir sanayi bölgesini ülkemize ve şehrimize kazandırdığından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.