TEKNOSAB Kavşağı’nın Temeli Törenle Atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘Karayolları Yatırımları Toplu Açılışı ve TEKNOSAB Kavşağı Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirdi. Bakan Karaismailoğlu Türkiye’nin ilk yüksek teknoloji OSB’si olan TEKNOSAB’da da incelemelerde bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, temel atma töreni öncesinde Bakan Adil Karaismailoğlu’nu TEKNOSAB’da ağırladı. Başkan Burkay, TEKNOSAB’daki yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Karaismailoğlu’na sunum gerçekleştirdi. Ardından Bakan Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki protokol TEKNOSAB’da saha ziyaretinde bulundu. ‘Karayolları Yatırımları Toplu Açılışı ve TEKNOSAB Kavşağı Temel Atma Töreni’nde konuşan Bakan Karaismailoğlu, Bursa'yı geleceğe taşıyacak, şehrin sanayiden tarıma rekabetçi gücünü artıracak ve kalkınmasını destekleyecek çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bakan Adil Karaismailoğlu, “Mudanya ve Gemlik ilçeleri arasında ulaşım sağlayan yolun mahalle içerisinde kalan Kurşunlu geçişinde trafik güvenliğini artırdık. TOGG Yerli Otomobil Fabrikasının lojistik desteğini de sağlayan yol ile fabrikanın üretime başlamasıyla oluşabilecek trafik yoğunluğunun da önüne geçmiş oluyoruz” diye konuştu.

‘YÜKSEK STANDARTLI ULAŞIM SAĞLANACAK’
Yatırımların 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında sürdüğünü de kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Yapım çalışmaları başlatılan Bursa-Karacabey Devlet Yolu Ayrımı-Zeytinbağı İl Yolu ve TEKNOSAB Kavşağı ile Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin İstanbul-İzmir Otoyoluna ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartlı bağlantısını sağlayacağız. 10,5 kilometre uzunluğundaki Bursa-Karacabey Devlet Yolu Ayrımı, Zeytinbağı İl Yolu’nu çift şeritli bölünmüş yol standardında inşa edeceğiz. Proje ile özellikle ağır taşıt trafiğine hizmet edecek yolda trafik güvenliği, can ve mal emniyetini sağlayacak, TEKNOSAB içerisinde yer alan sanayi tesislerinden otoyola ve Bursa-Karacabey Devlet Yoluna yüksek standartlı ve konforlu ulaşım hizmeti sunacağız” dedi.

"SANAYİCİMİZİN REKABET GÜCÜ ARTACAK"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, otoyol bağlantı kavşağının bölge sanayicileri için büyük önem taşıdığını ifade etti. Otoyol bağlantı kavşağında, kamulaştırma maliyetinin bölge sanayicileri tarafından üstlenilerek hayata geçirildiğini hatırlatan İbrahim Burkay, bölgenin güçlü ve alternatifli ulaşım ağına entegrasyonuyla firmaların uluslararası alanda önemli bir rekabet avantajına da sahip olacağını kaydetti. Başkan Burkay, şunları kaydetti: “TEKNOSAB Kavşağı’nın ve açılışı yapılan yatırımların bölge sanayicimize ve Bursa’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na destekleri için şükranlarımızı sunuyorum. TEKNOSAB’da ağırladığımız Sayın Bakanımızla ayrıca ölçek ekonomisine geçişin sembolü olarak planladığımız bölgeye lojistik bir merkez kazandırılması konusundaki taleplerimizi de paylaştık. Bursamızın hedefleri doğrultusunda firmalarımızı daha güçlü bir geleceğe taşımak amacıyla gerçekleştirilecek tüm çalışmaların destekçisi olmayı sürdüreceğiz.”