Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOSAB Türkiye’nin vizyonunu yansıtıyor.

Erdoğan, Bursa ve Türkiye ekonomisine 100 katrilyon katkı sağlayacak bu yatırımın, 150 bin kişiye de iş imkânı sağlayacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karacabey ilçe sınırlarında bulunan ve 40 milyar dolar ihracat ile ülkemizin gelecek hedeflerine büyük katkı sunması beklenen projenin tüm hızıyla ilerlediğini belirtti.
TEKNOSAB projesinin tamamlanmasıyla, Bursa'nın yüksek teknoloji üretiminin merkezi olacağına işaret eden Erdoğan, proje kapsamında altyapı ve kamulaştırmalara 2 katrilyon lira harcadıklarını kaydetti.
150 bin kişiye iş imkânı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa ve Türkiye ekonomisine 100 katrilyon katkı sağlayacak bu yatırımın, 150 bin kişiye de iş imkânı sağlayacağını belirterek, projenin Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma noktasında çok büyük öneme sahip olduğuna değindi. Erdoğan ayrıca, Bursa'nın üretim gücü ve AR-GE & teknoloji yatırımlarından da övgüyle bahsetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEKNOSAB'a gösterdiği ilgi ve projeyle ilgili sarf ettiği övgü dolu sözlerden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da TEKNOSAB'ın tamamına yakın bölümünün Karacabey sınırları içerisinde bulunduğu anımsatarak, bu projenin hem Bursa hem de ülkemizin geleceği için çok büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.