Yatırımlar Burada Hayata Geçecek

BAŞBAKANLIK YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI’NDAN TEKNOSAB’A TAM DESTEK
 
Türkiye’deki yatırımları teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla kurulan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda otomotiv sektör temsilcileriyle bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, Bursa’nın Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) projesi ile birlikte yüksek teknolojili yatırımların merkezi olacağını ifade ederken, Kamu – Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da yabancı yatırımcıların Bursa’ya olan ilgisini anlattı.
 
BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, otomotiv sektörünün geleceği konuşuldu. Sektörün önde gelen firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şener, otomotiv sektörünün üretim, istihdam ve ihracat değerleriyle Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyledi. Cüneyt Şener, BTSO olarak sektör konseylerini oluşturduklarını, böylece kentin ortak aklını harekete geçirerek sektörün geleceği adına yeni stratejileri belirlediklerini ifade etti. Bursa’nın Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden biri olduğuna işaret eden Şener, yeni yatırım alanlarına olan ihtiyaçla çalışmalarına başladıkları TEKNOSAB Projesi ile kenti yüksek teknolojili üretimin ve ihracatın merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Cüneyt Şener, “Kuruluş prosedürünü 9 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız TEKNOSAB, modern altyapısı, lojistik imkânları ve katma değerli üretim yapısıyla Bursa’mızın ülkemizin hedeflerinde öncü rolünü sürdürmesini sağlayacak” dedi.
 
“YATIRIMLAR BURADA HAYATA GEÇECEK”
BTSO Otomotiv Konseyi Başkanı Baran Çelik de Bursa’nın otomotiv sektörünün başkenti olduğunu ifade etti. BTSO’nun son dönemdeki çalışmalarıyla sektöre yeni bir ivme kazandırdığını dile getiren Çelik, “Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile gerçekleştirdiğimiz toplantıyı da son derece önemli buluyoruz. Özellikle otomotiv sektörünün bu bölgede gelişeceğini ve yatırımların da burada hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.   
 
“YABANCILARIN GÖZÜ BURSA’DA”
Kamu – Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, ev sahipliğinden ötürü BTSO’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Başbakanlığa bağlı olarak çalışan ajansın, uluslararası yatırımlar için kurulduğunu ancak Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirme noktasında da önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Dağlıoğlu, “Otomotiv sektörü nitelikli çalışanların, ihracatın ve yüksek teknolojinin yoğunlaştığı bir sektör. Küresel düzlemdeki rekabetçiliği ölçmek amacıyla üst düzeyde bir çalışma başlattık. Bursa iş dünyası ile yaptığımız toplantının sonuçlarını en üst düzeydeki karar alıcılara arz edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yabancı yatırımcıların Bursa’yı yakından takip ettiklerini anlatan Dağlıoğlu, şöyle devam etti: “Her gelen Bursa’yı soruyor. Onlara uygun arazi göstermek kolay olmuyor. Bu kapsamda bir vizyon olarak ortaya konan TEKNOSAB projesi çok önemli. Bizler de bu önemli projeye destek vermek istiyoruz.”
 
Toplantıda otomotiv sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları ve beklentilerini dile getirdi.  TEKNOSAB Müdürü Ömer Demirbilek, Bölge’de yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirirken, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri de otomotiv sektörüne ilişkin verileri paylaştı.